Bemutatkozott az első Ambrogio L 400 fűnyíró robot

Óriási méret, óriási teljesítmény

funyirorobotambrogiol400.jpgAz Ambrogio automata fűnyírók egyre nagyobb kapacitással készülnek. Az első robotfűnyírókat a házikertekbe szánták. Mivel a tapasztalatok kedvezőek voltak és a robotok egyre sikeresebbek lettek elkezdődött a fejlesztés a nagyobb méretek, nagyobb kapacitások irányába. Az Ambrogio fűnyíró robotok először a labdarúkó pályákon jelentek meg. Egy átlagos focipálya kab. 7.000 m2 gyepfelülettel rendelkezik. Az Ambrogio először ekkora területen 2 db robot alkalmazott egy időben. Majd úgy gondolta, hogy ez megolható egyetlen nagyobb méretű robottal is és magalkotta az L 400 fűnyíró robotot.

10 éves robotgyártói tapasztalat

Ez azonban nem kis lépcsőfok volt. 10 éves fűnyíró robot gyártói tapasztalat, rengeteg pénz és idő, melyet a fejjesztésre fordítottak hozta meg az eredményt, ezt az óriási vágási teljesítményű robotfűnyírót.

 

carbon03large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 3 vágókés, 85 cm vágószélesség

Ezt a hatalmas kapacitást 85 cm vágószélességgel, 3 db egymástól függetlenül fölfüggesztett vágókéssel éri el. A vágandó területet határoló kábellel jelüljük ki a fűnyíró robot számára. A robotfűnyíró elől szintén a kábellel zárhatunk el szigeteket virágágyás, kerti tó, medence, stb. számára. Így biztosítható, hogy az automata fűnyírónk csak ott vágja a füvet, ahol mi akarjuk. A töltőállomásra szintén ez a kábel vezeti be az Amrogio robotot. Amikor nagy, bonyolult területet vág a robotfűnyíró, akkor a munka megkezdésének helyét gyakran változtatjuk. A különböző kezdési pontokra szintén a telepített határoló kábel vezeti el a fűnyíró robotot, az előre beállított program szerint.