Megújult az Ambrogio L 200 Deluxe robotunk

Az Ambrogio automata fűnyírók gyártója folyamatosan fejleszti a fűnyíró robotok családját. A megújulás folyamatos. Az üzemeltetés során szerzett tapasztalatokat folyamatosan összegyűjtve és értékelve nem csak a szoftvert, de a fűnyíró robot hardverét, azaz a külsőt is folyamatosan fejlesztik.

Retro külső, modern belső

deluxe02large.jpgAz új L 200 Deluxe típus meglepő külsöt kapott a retro jegyében. Egy régi traktorra hasonlít az orr, bár van aki inkább egy korabeli Cadillac vonásait véli benne fölfedezni. Az biztos, hogy nem hétköznapi megjelenést kölcsönöz a robotfűnyírónknak. A meredek orrnak funkciója is van természetesen. Amikor a robot a kertben akadálynak, például egy fának ütközik a motorház hátra lendül és a mikrokapcsolókon keresztül utasítást ad a robot vezérlő számítógépnek az irányváltoztatásra.

Megújult hátsó kerekek

deluxe01large.jpgA hátsó kerekek is jelentős változáson mentek keresztül. A korábban megszokott és a legtöbb robotfűnyírón alkalmazott tömör és bordázott kerék helyett sokágú csillag alakú kerekkkel rendelkezik az új Ambrogio L 200 Deluxe fűnyíró robotunk. Ennek egyik előnye a dombos területeken fontos kapaszkodóképesség. Ne feledjük el, hogy a fűnyíró robotokkal meredekebb területeken is nyírhatjuk a gyepet. Ezek a kapaszkodó körmök merdekebb területeken még akkor is biztonsággal viszik a robotot előre, amikor nedves, vizedós füvön kell haladnia.

További előnye, hogy a gyeppel érintkező felület nagyon kicsi, így nem hagy nyomot a fűnyírás közben. 

 

Megnövelt munkaidő

Az akkumulátor, a vezérlés és a meghajtás optimális összehangolása révén az egy feltöltéssel elérhető munkaidőt 3,5 órára sikerült növelni, így ezzel a robotfűnyíróval 2.600 m2 gyepfelület karbantartását végezhetjük el.

evolution04large.jpg